Kuinka muutos tehdään?

Oletko miettinyt muutosta elämääsi?

Ensimmäisenä tulisi miettiä omaa tavoitetta sekä tehdä sille suunnitelma. Myös motivaatiota ja tahtoa on hyvä olla mukana muutoksen tekemisessä. Kaikki lähtee kuitenkin itsestä ja omista päätöksistä. Ihmisiä ei voi väkisin pakottaa muutokseen vaan sen on tultava omasta tahdosta.

Lähde tarkastelemaan omia arvojasi. Listaa itsellesi ylös tärkeitä asioita niin saat paremmin hahmotettua arvojasi. Tämän jälkeen voit valita vaikka yksi kerrallaan aiheen, jota lähdet työstämään. 

Esimerkikki: Haluan pudottaa painoa.

Voit ensin miettiä, miksi haluat pudottaa painoa? Paljonko haluan pudottaa painoa, että olen tyytyväinen itseeni? Mitä ajatuksia minulle herää tästä? Haluanko tehdä muutoksen vain itseäni varten? Mitä hyötyä siitä olisi? Mihin se vaikuttaisi? Mitä ulkoisia ja sisäisiä muutoksia tapahtuisi? Olisinko onnellisempi? Onko ulkoisia tai sisäisiä tekijöitä, jotka voisivat estää tavoitteeni toteutumisen? Voinko vaikuttaa niihin? Miten voin vaikuttaa niihin? Millaista elämäni on muutoksen jälkeen?...

Muutosten kanssa kun työskentelee, huomaan sen, että loppujen lopuksi kaikki on kiinni omista ajatuksista. Yleensä suurin esteemme tekemisille on omat ajatuksemme. Valmennuksissa käytän myös psyykkistä valmennusta osana valmennettavien matkaa. Se on hyvin tärkeää, sillä muuten tuloksia ei synny. Pelkkä ruokavalion sekä treeniohjelman tekeminen ei välttämättä itsessään muuta mitään. Se ei ole pelkkä suoritus, vaan matka. 
Valmennuksissa tavoitteenani on aina myös muuttaa asiakkaan ajatusmaailmaa niin, että jatkossa hän osaisi myös itse tarkastella omia tavoitteitaan sekä onnistuisi niiden toteutuksessa.



Esimerkki tyypillisestä asiakkaastani: "Minä teen urheilusuorituksen 3 kertaa viikossa kuntosalilla. Minä treenaan. Treeni on treeni. Nyt lähden treenaamaan."
Tänä päivänä: "Pääsen liikkumaan salille ja se on itsestään selvyys. Se on sama asia kuin hengittäisi, ihmisen perustoimintoja. En ajattele treeniä enään niin suorituksena, vaan rutiinina osana elämääni."
Yleensä asiakkaitteni ajatusmalli kääntyy näin. Muutokselle tulee antaa aikaa. Se ei tapahtu hetkessä. Myös muutoksesta stressaaminen olisi hyvä saada kitkettyä pois.

Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu.
-M

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomalla rennosti. Syksyllä sitten?

Kevään merkit.